Uraganul Elsa, care a fost retrogradat la furtuna tropicală, a ajuns sâmbătă în largul coastei sud-vest a Haiti, îndreptându-se către Jamaica şi estul Cubei, aducând cu ea vânturi violente şi precipitaţii, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio pagubă însemnată nu a fost semnalată în Haiti.                

Elsa, care ar trebui să se îndrepte către Florida, a devenit vineri primul uragan sezonier din Atlantic, clasată la categoria 1 (din 5) pe scara Saffir-Simpson.

Dar rafalele sale de vânt nu ar trebui să depăşească 100 km/h, potrivit Centrului american Naţional al Uraganelor (NHC) şi ar trebui să continue să slăbească în intensitate duminică. 

"Se înregistrează rafale de vânt destul de intense şi ploi dar până în prezent nu au fost înregistrate pagube", a anunţat Jerry Chandler, directorul Protecţiei civile din Haiti.

Potrivit previziunilor NHC, "Elsa se apropia de coasta Hispaniola (insula se află atât în Haiti, cât şi în Republica Dominicană) sâmbătă noapte, apoi de Jamaica şi de părţile din estul Cubei duminică. 

Până la 20 de cm de precipitaţii s-ar putea înregistra în partea de sud a Hispaniolei şi Jamaicăi, potrivit previziunilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.