Conducătorul puternicului lobby al armelor de foc american NRA Wayne LaPierre, afectat deja de probleme cu justiţia, se află în centrul unui scandal după difuzarea unei înregistrări video în care încearcă să ucidă de aproape un elefant în Botswana, iar soţia sa omoară un elefant, după care îi taie coada şi strigă ”Victorie!”, o nouă lovitură la adresa reputaţiei sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile, filmate în cadrul unui documentar sponsorizat de către National Rifle Association (NRA), datează din 2013 şi au fost ”dezgropate” de publicaţiile The Trace şi The New Yorker.

Această sierie nu a fost difuzată niciodată, deoarece NRA s-a temut de un posibil ”fiasco în termeni de relaţii publice”, potrivit The New Yorker.

”VICTORIE!”

Vicepreşedintele executiv al NRA Wayne LaPierre, un fervent susţinător al armelor de foc, apare în aceste imagini la o vânătoare de elefanţi în Botswana.

El trage într-un elefant aflat în apropiere, pe care doar îl răneşte.

Adus mai aproape de elefant de către un ghid, LaPierre trage de aproape, dar îşi ratează din nou ţinta.

După alte tentative nereuşite, altcineva omoară animalul.

În alte imagini, soţia lui Wayne LaPierre, Susan, omoară alt elefant, iar apoi îi taie coada şi strigă ”Victorie!”.

Astfel, ”Wayne LaPierre îşi îndepărtează atât vânătorii, cât şi proprietarii de arme de foc, pentru că nu doar că este inuman, dar el este în plus un foarte prost trăgător”, reacţionează fondatoarea Moms Demand Action - o organizaţie care luptă împotriva proliferării armelor de foc în Statele Unite - Shannon Watts.

”Este josnic să vezi măcelul brutal şi neîndemânatic al lui LaPierre al acestei creaturi magnifice. Niciun animal nu ar trebui să sufere în acest fel”, subliniază într-un comunicat Tanya Sanerib, de la centrul pentru diversitate biologică.

”Elefanţii din savană tocmai au fost declaraţi specii în pericol de extincţie de către experţii internaţionali, iar aceste animale inteligente nu ar trebui, în niciun caz, să fie folosite ca ţinte de hârtie de către un trăgător incompetent”, denunţă ea.

NRA nu se află la primele sale încurcături.

La începutul lui august, Asociaţia a fost atacată de către procurorul statului New York, care cere dizolvarea acesteia.

LaPierre şi alţi trei oficiali de rang înalt NRA sunt acuzaţi de faptul că au folosit contribuţiile membrilor lor ca pe ”propria puşculiţă”, motiv pentru care au făcut organizaţia aproape insolvabilă.

NRA a contraatacat şi a depus un bilanţ la un tribunal federal din Dallas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.