FSB a anunţat miercuri că a reţinut un cetăţean rus care pregătea un atac terorist ce viza un spital al marinei militare din Simferopol, Crimeea, informează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un dispozitiv exploziv improvizat cu proiectile în formă de cuie şi un alt dispozitiv exploziv improvizat cu efect incendiar au fost confiscate de la bărbat în timpul unei percheziţii, potrivit FSB.

"Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reprimat activităţile ilegale ale unui cetăţean rus care plănuia să comită un act de sabotaj şi terorism împotriva unei unităţi sanitare a Ministerului rus al Apărării din Republica Crimeea", a anunţat FSB, care prezintă şi imagini blurate cu suspectul aflat în custodia forţelor de ordine.

Serviciul de securitate precizează că suspectul a fost "reţinut pentru pregătirea unui act de terorism împotriva Spitalului clinic al Marinei din Simferopol". 

A fost iniţiată o procedură penală împotriva persoanei reţinute pentru pregătirea unui act terorist, depozitare ilegală de explozibili şi de dispozitive explozive.

Acţiunile de investigare continuă, precizează serviciul de presă al FSB.

Anunţul vine la două zile după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că a anihilat trei drone amfibie trimise de ucraineni care vizau nave ale Flotei ruse de la Marea Neagră din baza de la Sevastopol, Crimeea. Atacul, atribuit serviciilor ucrainene, vine în condiţiile în care toţi ochii sunt aţintiţi asupra unei preconizate contraofensive a Kievului, în încercarea de a-şi recuceri teritoriile pierdute. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.