Serviciul de securitate FSB al Rusiei a anunţat luni că a dejucat o serie de "comploturi de sabotaj şi terorism" ucrainene care vizau oficiali instalaţi de Moscova în teritoriile ocupate din Ucraina şi a arestat o femeie în cadrul anchetei sale, relatează The Guardian şi TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSB a precizat într-un comunicat că atacurile au vizat oficiali ruşi din domeniul aplicării legii şi oficiali guvernamentali instalaţi de Rusia în sudul regiunii Zaporojie, una dintre cele patru zone ucrainene pe care Moscova susţine că le-a anexat după invazie, dar pe care nu le controlează complet.

Sudul regiunii Zaporojie este vizat în prezent de o contraofensivă ucraineană.

"Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse, în cursul unei acţiuni operative, a dejucat o tentativă de comitere a unei serii de acte de sabotaj şi terorism împotriva conducătorilor administraţiei militare şi civile din regiunea Zaporojie şi a ofiţerilor de poliţie din Federaţia Rusă", a anunţat FSB, citat de TASS.

FSB spune că a deschis dosare penale împotriva unei femei - pe care nu o identifică, dar pe care a descris-o drept "complice" - pentru acuzaţii legate de terorism şi deţinere ilegală de explozibili.

Serviciul rus de securitate susţine că aceste comploturi împotriva liderilor din regiunea Zaporojie au fost puse la cale de spionajul armatei ucrainene (GUR), care este condus de generalul Kirilo Budanov, oficial pe care propaganda de la Moscova îl dădea săptămâna trecută grav rănit. 

Agenţii de contrainformaţii ruşi au identificat un ofiţer al serviciilor speciale ucrainene care a condus activităţile complicilor săi recrutaţi din rândul locuitorilor regiunii Zaporojie, potrivit FSB. "Au fost obţinute informaţii exhaustive cu privire la operaţiunile desfăşurate de către serviciul de informaţii ucrainean, a fost identificat executantul direct, a fost reţinut complicele, au fost confiscate mijloacele de comitere a infracţiunilor şi au fost determinate canalele de comunicare ale agenţiei şi metodele de finanţare" - afirmă FSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.