Autorităţile ruse anunţă joi că au ucis un presupus membru al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi au arestat altul, acuzaţi de pregătirea unor atacuri la Moscova şi în sudul ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţionând din ordinul unor lideri ai grupării teroriste (SI), doi cetăţeni ruşi planificau atacuri simultane la Moscova şi în regiunea Astrahan, cu arme de foc şi cuţite, în locuri deosebit de frecventate”, anunţă într-un comunicat Serviciul rus de securitate (FSB).

Potrivit autorităţilor, presupusul jihadist de la Astrahan a ”opus o rezistenţă armată” arestării şi a fost ucis, iar cel de-al doilea a fost arestat la Moscova.

Niciun membru al serviciilor de securitate nu a fostrănit, precizează ele.

FSB a anunţat că a găsit ”arme automate şi muniţie, o grenadă şi literatură religioasă extremistă” la domiciile suspecţilor.

Autorităţile ruse anunţă cu regularitate faptul că au dejucat planuri de atentate ale organizaţiei Statul Islamic, a cărei influenţă rămâne limitată în Rusia, în pofida unor atacuri periodice, mai ales în republici din Caucaz, cu populaţie majoritar musulmană, în Cecenia, Inguşetia so Daghestan.

În aprilie 2017, Statul Islamic a revendicat un atac în care au fost ucişi doi poliţişti, la Astrahan, un oraş situat la câteva sute de kilometri de republicile din Caucazul rus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.