Frigul extrem şi furtunile de zăpadă au perturbat transportul şi au închis şcolile în Scandinavia, în timp ce vânturile puternice şi ploile abundente din vestul Europei au provocat inundaţii şi cel puţin un deces, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, temperaturile au coborât sub -40C în regiunea nordică pentru a doua zi consecutiv. În Kvikkjokk-Årrenjarka, în Laponia suedeză, mercurul a coborât la -43,6C, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ianuarie în Suedia în ultimii 25 de ani, a anunţat agenţia suedeză de ştiri TT.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada şi vântul puternic au perturbat transporturile în întreaga regiune nordică, mai multe poduri fiind închise, iar unele trenuri şi feriboturi suspendate. Şcoli din Scandinavia au fost închise.

Poliţia din cea mai mare parte a Danemarcei i-a îndemnat pe şoferi să evite călătoriile inutile, deoarece vântul şi zăpada au afectat părţile de nord şi de vest ale ţării.

Valul de aer rece din Siberia şi regiunea arctică a coborât şi peste vestul Rusiei, temperaturile la Moscova şi în alte zone scăzând la -30C, cu mult sub temperatura medie de la începutul lunii ianuarie.

Oficialii din Moscova, Sankt Petersburg şi alte zone au emis avertismente meteo portocalii, avertizând locuitorii în legătură cu posibile riscuri pentru sănătate.

O furtună a făcut ravagii în părţi din vestul Europei.

În Marea Britanie, un şofer a murit după ce un copac a căzut peste maşina lui, în vestul Angliei. Poliţia din Gloucestershire a declarat că bărbatul a murit în incidentul din apropierea oraşului Kemble, marţi după-amiază.

Furtuna, care a fost numită Henk de către serviciile meteorologice oficiale din Marea Britanie, Irlanda şi Ţările de Jos, a cauzat întreruperi de curent, probleme de transport, daune materiale şi întreruperi în Marea Britanie.

Peste 300 de avertismente de inundaţii au fost în vigoare miercuri în Anglia şi Ţara Galilor, în timp ce 10.000 de case au rămas fără curent electric. O alertă de inundaţii severe, care înseamnă un pericol pentru viaţă, a fost anunţată pentru râul Nene din Northampton, în centrul Angliei. Mai mulţi rezidenţi au fost evacuaţi din barcile şi rulotele din apropierea Billing Aquadrome.

În Ţările de Jos, poliţia din apropierea oraşului Eindhoven a spus că vânturile puternice ar fi putut cauza moartea unui bărbat de 75 de ani care a căzut de pe bicicletă marţi seara. Autorităţile au declarat că o mică secţiune a unui dig care reglează nivelul apei a fost distrusă miercuri după-amiază. Apa râului Maas a crescut, lângă oraşul Maastricht. Proprietarii mai multor bărci case au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.

În Franţa, ploile abundente au afectat de duminică regiunile nordice Pas-de-Calais şi Nord, forţând evacuarea a aproximativ 200 de persoane şi întrerupând curentul la 10.000 de gospodării, potrivit autorităţilor locale.

Sute de pompieri din toată Franţa s-au mobilizat pentru a salva oamenii din casele inundate. Serviciul meteorologic naţional a menţinut joi avertismente de inundaţii şi vânt pentru mai multe regiuni din nordul Franţei şi graniţele sale cu Belgia, Luxemburg şi Germania, fiind prognozate mai multe ploi, dar şi vânturi de până la 100 km/h.

O parte din Germania se confrunta, de asemenea, cu inundaţii, care ar putea fi agravate de mai multe ploi în nord-vestul Saxoniei Inferioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.