Fratele preşedintelui iranian Hassan Rohani, Hossein Fereydoun, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, într-un proces de corupţie, a anunţat marţi surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce-l priveşte pe Hossein Fereydoun, pedeapsa de şapte ani de închsoare pronunţată în prima instanţă a fost redusă la cinci ani”, a anunţat Gholamhossein Esmaïli, un purtător de cuvânt al Autorităţii Judiciare iraniene într-o conferinţă de presă transmisă în direct.

Acesta este un ”verdict final”, împotriva căruia nu mai este posibil vreun recurs, a declarat Gholamhossein Esmaïli, fără să precizeze dacă Hossein Fereydoun a fost încarcerat în urma condamnăriisale sau dacă acesta în continuare în libertate.

Hossein Fereydoun a fost condamnat, de asemenea, la plata ”unei amenzi” şi la rambursarea ”mitei” pe care este acuzat că a luat-o, mai declarat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze vreo sumă.

Fratele şi consilierul lui Hassan Rohani, Hossein Fereydoun a fost arestat în iulie 2017, după ce a fost citat în mai multe cazuri de corupţie.

Acuzat de ”delicte financiare”, el a fost eliberat la o zi după ce a fost arestat, în urma plăţii unei cauţiuni echivalentă sumei de 9,3 milioane de dolari, potrivit mai multor publicaţii locale.

Hassan Rohani şi Hossein Fereydoun nu mai poartă acelaşi nume deoarece preşedintele iranian şi-a schimbat numele pe când era mai tânăr.

Procesul lui Hossein Fereydoun a început în februarie. Puţine detalii au ajuns în presa iraniană despre cazul acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.