Zborurile între Franţa şi zece ţări din Africa australă, inclusiv Africa de Sud, urmează să se reia - începând de sâmbătă -, în condţii ”drastice” care le vor permite să călătorească numai francezilor, cetăţenilor Uniunii Europene (UE), diplomaţilor şi personalului navigant, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, reatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosiri din şapte ţări din Africa australă au fost suspendate după ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit varianta omicron a noului coronavirus.

Călătorii urmează, de asemenea, să fe supuşi unui test covid-19 la sosirea în Franţa, şi să fie plasaţi în carantină timp de şapte zile în cazul unui test negativ şi de zece zile în urma unui test pozitiv.

De asemenea, toţi călătorii care provin din ţări din afara UE - inclusiv vaccinaţi - este necesar să prezinte un test negativ covid-19 efectuat cu cel mult 48 de ore mai înainte.

Franţa a suspendat vineri sosirile provenind din şapte ţări din Africa australă, inclusiv din Africa de Sud, din cauza ”descoperirii unei noi varinate a noului coronavirus, deosebit de îngrijorătoare”, anunţa atunci Guvernul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.