Franţa şi Republica Moldova, o ţară mică care trăieşte cu frica unei agresiuni ruse, au început să negocieze un acord de apărare, potrivit cabinetului ministrului francez al Apărării Sébastien Lecornu. care se află într-o vizită la Chişinău, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franţa va continua să fie alături de moldoveni împotriva oricărei tentative de destabilizare”, a anunţat cabinetul ministrului în urma vizitei lui ébastien Lecornu.

În Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina, se află Transnistria, o regiune separatistă prorusă cu 300.000 de locuitori, situată în estul ţării.

”MODERNIZAREA INSTRUMENTULUI MILITAR”

În cursul vizitei, ministrul francez şi omologul său moldovean Anatolie Nosatîi au semnat ”o scrisoare de intenţie în vederea unei consolidări a apărării şi asistării (Republicii) Moldova în modernizarea instrumentului său militar”, a anunţat într-o postare pe X Sébastien Lecornu.

Chişinăul a anunţat achiziţionarea unui radar de tip Ground Master 200 (GM 200).

Acest radar produs de Thales - comandat de Kiev -, care are o rază de acţiune de 250 de kilometri, urmează să permită o consolidare a supravegherii spaţiului aerian moldovean.

”În plus, vom construi un audit al mijloacelor de apărare aeriană, pentru a ajuta la o consolidare a securităţii spaţiului aerian moldovean”, a anunţat Sébastien Lecornu.

Luni, fragmente de rachetă au fost găsite în Transnistria, au anunţat autorităţile, fără să facă vreo legătură, în acest stadiu,. cu un nou atac rus în sudul Ucrainei vecine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.