Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii împotriva certificatului verde, ale căror convoaie au reuşit să ajungă, sâmbătă după-amiază, pe bulevardul Champs-Élysées din Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, autorităţile vor să prevină orice blocaj al capitalei şi au dislocat 7.200 de poliţişti şi jandarmi, care au dat amenzi "pentru participarea la o demonstraţie neautorizată" sau au efectuat simple verificări la porţile Parisului, încetinind traficul.

Mişcarea s-a format pe modelul mobilizării din Canada care paralizează Ottawa. Reuneşte oponenţii certificatului verde, dar şi manifestanţi cu revendicări sociale, care se revoltă faţă de puterea de cumpărare şi costul energiei.

Sâmbătă, în jurul orei 14:00 (13:00 GMT), peste o sută de vehicule au ajuns pe bulevardul Champs-Elysées, scandând "libertate", înainte ca poliţia să intervină pentru a evacua locul Arcului de Triumf, apoi bulevardul.

Patruzeci şi patru de persoane au fost arestate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.