Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a anunţat că 67 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în timpul manifestaţiilor de sâmbătă împotriva proiectului de lege privind “securitatea globală”. Dintre protestatari, 95 au fost arestaţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Paris, unde s-au înregistrat cele mai mai violenţe, au fost răniţi 48 de reprezentanţi ai forţelor de ordine. De asemenea, a fost rănit şi un pompier din cauza obiectelor aruncate de protestatari, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Douăzeci şi cinci de persoane, între care se numără şi doi minori, au fost plasate în arest la Paris.

Majoritatea arestărilor sunt pentru “partidiciparea la un grup format în vederea comiterii de violenţe”.

La Nantes, unde de asemenea s-au înregistrat violenţe, au fost răniţi patru poliţişti şi un jandarm.

Sâmbătă au avut loc în Franţa aproximativ 90 de manifestaţii, la care au participat 52.350 de persoane. La Paris au protestat 5.000 de oameni.

Francezii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de un articol controversat al unui proiect de lege privind “securitatea globală”, prin care se incriminează publicarea unei fotografii sau înregistrări video în care apar membri ai forţelor de ordine în exerciţiul funcţiunii, cu intenţia de a le afecta integritatea fizică sau psihologică.

Organizaţii de apărarea drepturilor civile şi jurnalişti denunţă faptul că această incriminare afectează libertatea presei şi permite ca brutalitatea poliţiei să rămână nedescoprită şi nepedepsită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.