Patruzeci de persoane care au decedat “în exerciţiul funcţiunii” din cauza coronavirusului au fost decorate postum în Franţa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lista celor decoraţi cu Legiunea de Onoare şi cu Ordinul Naţional de Merit se mai află, vineri, artişti şi oameni de ştiinţă, dar şi numeroşi oameni implicaţi în lupta împotriva Covid-19.

Din cele 3.884 de persoane decorate vineri, 63 la sută au primit decoraţiile pentru “implicare în lupta cu epidemia”, “majoritatea muncind din umbră”, a precizat Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare. Medici sau directori de spitale, epidemiologi, responsabili ai azilurilor de bătrâni, asistente, piloţi de elicopter sau conducători de firme... cu toţii au dat dovadă de “o implicare specială” în serviciile de îngrijire, dar şi în cercetările ştiinţifice, producerea de materiale pentru domeniul sanitar sau continuitate în educaţie.

Au devenit comandori ai Legiunii de Onoare şi cântăreţul Michel Sardou şi fotograful Yann Arthus-Bertrand. Artistul liric Roberto Alagna şi cântăreaţa Angelique Kidjo au devenit ofiţeri, iar cavaleri au devenit cineaştii Olivier Nakache şi Eric Toledano, dar şi jurnalista Carole Gaessler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.