Fostul preşedinte francez François Hollande urmează să publice - în septembrie - un eseu despre schimbările geopolitce pe care le antrenează Războiul din Ucraina, anunţă luni Editura Stock, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această lucrare - inttulată ”Bouleversements : pour comprendre le nouvel ordre mondial” - urmează să apară la 7 septembrie.

”Martiriul Ucrainei, toată lumea este conştientă, a deschis un nou capitol în istoria lumii. De o parte, o dictatură redutabilă, hotărâtă să se impună unei ţări vecine şi independente, de cealaltă un popor preocupat de libertate, susţinut de coaliţia marilor democraţii ale lumii”, se arată în prezentarea lucrării.

”Democraţiile sunt, oare, în declin şi ameninţate de tiranii aflate în ofensivă? Care sunt noile raporturi de forţă între Europa, Rusia şi Statele Unite? Cum afectează renaşterea imperiilor echilibrul lumii?” se întreabă fostul şef de stat.

François Hollande a publicat, după ce a plecat de la preşedinţie, în 2017, o lucrare despre preşedinţia sa, şi anume ”Les Leçons du pouvoir”, două eseuri politice, şi anume ”Répondre à la crise démocratique” şi ”Affronter”, dar şi o bandă desenată, ”Leur État”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.