Fostul preşedinte francez François Hollande, îndoliat de moartea tatălui său într-un azil parizian de bătrâni (Ephad), şi-a exprimat susţinerea faţă de personalul acestor instituţii aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tatăl lui François Hollande se afla la acest azil de un an. El a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, ”fără o legătură aparentă cu covid-19”, a anunţat fostul preşedinte.

”Vreau să aduc un omagiu întregului personal din azile de bătrâni care luptă împotriva virusului şi care însoţesc persoanele cele mai în vârstă în această perioadă atât de dificilă şi îngrijorătoare şi care însoţesc alte persoane către sfârşitul vieţii lor”, a declarat marţi fostul şef al statului într-un interviu telefonic.

El şi-a exprimat susţinerea faţă de ”toţi cei care asigură sarcinile esenţaile şi arată că serviciul public este o garanţie pentru toţi francezii”.

”Este mai dureros, pentru mulţi francezi, să piardă o fiinţă dragă în această perioadă, în care este imposibil să mergi să o vizitezi”, a declarat Hollande.

”Să nu poţi să-i vezi înainte să plece este o situaţie crudă pentru mulţi dintre noi. M-am supus şi eu acestei discipline, am discutat la telefon cu tatăl meu, dar nu am putut să-l vizitez. Şi am fost nevoit să aştept să fie scos din Ephad pentru a-l vedea într-o cameră funarară a doua zi”, a mărturisit el.

Potrivit recomandărilor, rezidenţii acestui azil de bătrâni au fost izolaţi în mod individual în camerele lor, o izolare care a putut, consideră fostul şef al statului, ”să aducă atingere din punct de vedere psihologic” tatălui său, Georges, un fost medic.

La funeraliile tatălui lui François Hollande, marţi, fostul preşedinte a mai spus că este ”foarte dificil să-ţi îngropi morţii în această perioadă. Sunt multe decese, procedurile sunt lungi”.

”Unitatea naţională este condiţia ca societatea noastră să poată rezista în această fază, care ne priveşte pe toţi în calitate de fiinţe omeneşti”, a conchis el, referindu-se la perioada atentatelor din 2015, în care s-a aflat la conducerea statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.