Gazda seriei de documentare Cosmos, Neil deGrasse Tyson, este investigat de Fox, National Geographic şi de producătorii seriei în urma unor noi acuzaţii de comportament sexual nepotrivit, conform The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două femei l-au acuzat pe DeGrasse Tyson de avansuri sexuale nepotrivite într-un articol publicat pe Patheos joi. În 2014, o fostă colegă a sa de la Universitatea din Texas l-a acuzat de viol într-o postare pe blogul său. “Am aflat de curând de acuzaţiile recente prinvindu-l pe Neil deGrasse Tyson. Tratăm aceste probleme cu seriozitate şi vom analiza aceste rapoarte”, au comunicat Fox şi National Geographic într-un comunicat.

Producătorii Cosmos au precizat, în propriul comunicat: “Motto-ul COSMOS este să urmărim dovezile oriunde ne-ar duce. Producătorii COSMOS vor face la fel şi în această situaţie. Ne-am angajat să efectuăm o investigaţie serioasă şi vom lua măsuri pe măsură după ce această investigaţie se încheie”.

Seria de documentare “Cosmos: A Spacetime Odyssey” a fost difuzată iniţial în 2014 pe canalul PBS. Fox şi National Geographic vor difuza un al doilea sezon în 2019.

În articolul publicat joi pe Patheos, Katelyn Allers, profesoară de fizică şi astronomie la Universitatea Bucknell, îl acuză pe deGrasse Tyson că a atins-o la o întâlnire din 2009 a Societăţii Astronomice Americane. Allers a declarat că nu ar cataloga experienţa ca fiind “un asalt”, ci doar o dovadă a unui comportament “înspăimântător”. “Din interacţiunile mele cu el, mi-am dat seama că nu are un respect mare pentru autonomia corpului feminin”, a declarat Allers. O colegă a lui Allers a confirmat că Allers i-a povestit despre incident atunci când a avut loc.

Ashley Watson, fosta asistentă a astrofizicianului, l-a acuzat pe deGrasse Tyson că a încercat să o convingă să întreţină relaţii sexuale cu el şi că a făcut comentarii nepotrivite. De asemenea, conform lui Watson, el ar fi ţinut o listă cu “actriţele supraponderale” pe telefonul său. Watson susţine că şi-a dat demisia din cauza avansurilor lui deGrasse Tyson. Tchiya Amet, prima femeie care l-a acuzat pe deGrasse Tyson, a susţinut într-un articol pe blog din 2014 şi într-un interviu cu Patheos din 2017 că el ar fi drogat-o şi violat-o în timp ce ea îi era studentă la Universitatea din Texas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.