Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat marţi dimineaţa într-un apartament la Kiev şi dus cu forţa într-o furgonetă a poliţiei de către agenţi mascaţi, în pofida protestelor susţinătorilor săi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este ultimul episod al unui conflict între el şi autorităţile ucrainene şi mai ales cu preşedintele Petro Poroşenko..

La un an de la revoluţia din Maidan, Saakaşvili, naturalizat ucrainean, a devenit în 2015 guvernatorul oblastului Odesa, însă relaţiile sale cu Poroşenko s-au deteriorat rapid.

Securitatea statului (SBU) a precizat că vrea să-l audieze în cadrul unei anchete cu privire la o organizaţie criminală cu care ar avea legături, pentru care ar putea să fie condamnat la cinci ani de închisoare.

Înainte să fie luat de poliţişti, Saakaşvili s-a adresat mulţimii de pe acoperişul casei sale.

Postul rus RT scrie că acesta a ameninţat că se aruncă de pe acoperiş.

El l-a acuzat pe Poroşenko că este un hoţ şi un trădător.

Susţinătorii săi au încercat să blocheze furgoneta poliţiei, însă fără succes.

”Ceea ce fac ei este total ilegal în ochii întregii lumi!”, a declarat fostul număr unu georgian.

”Îi îndemn pe toţi ucrainenii să iasă în stradă şi să gonească hoţii”, a spus el.

Mihail Saakaşvili, în vârstă de 49 de ani, a revenit în Ucraina în septembrie, din Polonia, în pofida faptului că a fost privat de cetăţenia ucraineană.

El şi-a pierdut cetăţenia ucraineană, iar în prezent este apatrid.

Saakaşvili a fost preşedintele Georgiei din ianuarie 2000 în noiembrie 2013. În timpul preşedinţiei sale a avut loc Războiul de cinci zile cu Rusia, dezastruos pentru Georgia, în august 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.