Fostul preşedinte american Bill Clinton a denunţat violenţele care au avut loc miercuri la Capitoliu şi a declarat că „atacul a fost alimentat mai mult de patru ani de politici otrăvitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi ne-am confruntat cu un atac fără precedent asupra Capitoliului, Constituţiei şi ţării noastre. Atacul a fost alimentat mai mult de patru ani de politici otrăvitoare care răspândesc dezinformări, semănând neîncredere în sistemul nostru şi asmuţind americanii unii împotriva altora. Chibritul a fost aprins de Donald Trump şi de cei mai înfocaţi susţinători ai lui, inclusiv de mulţi din Congres, pentru a răsturna rezultatele unor alegeri pe care le-a pierdut”, a spus Clinton.

El a subliniat că transferul de putere paşnic trebuie să fie finalizat.

„Alegerile au fost libere, numărătoarea a fost corectă, rezultatul e final”, a adăugat fostul preşedinte. „Am crezut mereu că America este formată din oameni buni, decenţi. Încă mai cred asta. Dacă asta suntem cu adevărat, trebuie să respingem violenţa de astăci, să dăm pagina şi să mergem înainte împreună onorând Constituţia, rămânând dedicaţi unui guvern al oamenilor, făcut de oameni şi pentru oameni”.

Şi primul secretar de stat pe probeme de apărare al lui Trump, James Mattis, a spus că violenţele de miercuri de la Washington au reprezentat „un efort de a subjuga democraţia americană” şi a adăugat că ele „au fost instigate de domnul Trump”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.