Fostul premier bulgar Boiko Borisov, reţinut de poliţie într-un dosar privind deturnarea de fonduri UE instrumentat de Parchetul european, a anunţat Ministerul de Interne bulgar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru de Finanţe Vladislav Goranov, fostul şef al Comisiei parlamentare de buget Menda Stoianova şi consilierul media al lui Borisov Sevdalina Arnaudova, au fost şi ei reţinuţi.

"O operaţiune pe scară largă este în desfăşurare, în legătură că 120 de cazuri instrumentate de Biroul Procurorului european, în Bulgaria. La mai multe adrese au loc percheziţii şi confiscări. Boko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stoianova şi Sevdalina Arnaudovasunt în prezent reţinuţi", a transmis ministerul, conform Reuters.

Miercuri, şefa Parchetului european Laura Codruţa Kovesi s-a aflat în Bulgaria şi a afirmat că sunt în curs de investigare 120 de cazuri, ca urmare a sesizărilor primite.

"Le sunt recunoscătoare cetăţenilor Bulgariei pentru încrederea în Parchetul European. Ne-au trimis un număr record de sesizări referitoare la potenţiale activităţi infracţionale care intră în aria noastră de competenţă. Acum este timpul ca autorităţile naţionale relevante din Bulgaria să colaboreze cu noi, inclusiv în cazurile sensibile şi complexe", a declarat Kovesi, după o întâlnire cu premierul bulgar Kiril Petkov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.