Fostul premier britanic John Major consideră că ”liniile roşii” pe care şi le-a impus Guvernul britanic al Theresei May în privinţa Brexitului au făcut imposibil un rezultat favorabil, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie se îndreaptă către o ieşire din Uniunea Europeană (UE) în urma căreia va fi mai săracă şi mai slabă, dacă Guvernul May nu-şi schimbă abordarea, a avertizat fostul premier conservator (1992-1997).

Major a îndemnat-o miercuri, într-un discurs, pe Theresa May să respingă ”opţiunea ultra-Brexit” şi să-şi abandoneze opoziţia faţă de rămânerea în piaţa unică şi Uniunea Vamală.

Guvernul subliniază că este necesar să părăsească Uniunea Vamală pentru a putea să negocieze acorduri comerciale în întreaga lume.

”Riscul pierderii avantajelor pe care le avem pe colosala piaţă de la uşa noastră înseamnă să provocăm pagube economice propriului popor britanic”, a avertizat Major.

El a apreciat că ar trebui ca Parlamentul să aibă dreptul să accepte sau să respingă un acord cu UE cu privire la Brexit ”sau problema să fie supusă din nou poporului britanic” în alt referendum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.