Fostul ministru de externe austriac Karin Kneissl, care a dansat cu Vladimir Putin la nunta sa, se va muta la Sankt Petersburg pentru a lucra la un centru academic pe care îl conduce, a relatat marţi agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karin Kneissl conduce centrul G.O.R.K.K.I. - Observatorul geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei - de la Universitatea din Sankt Petersburg, oraşul natal al lui Vladimir Putin, a relatat TASS.

"Am co-fondat centrul G.O.R.K.K.I. şi îl conduc", a declarat Kneissl, citată de TASS. "Deoarece este foarte multă muncă acolo şi necesită multă atenţie, nu pot face acest lucru în trecere, am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această muncă", a declarat fosta şefă a diplomaţiei de la Viena.

Fostul ministru de externe al Austriei, care l-a invitat pe Putin la nunta sa, în 2018, şi a dansat cu el, a fost în atenţia presei şi luna trecută, când s-a aflat că a închiriat o casă într-un sat din Rusia şi a declarat într-un interviu acordat presei ruse că îi place la nebunie. "Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine", a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenţia de ştiri a statului rus, TASS.

În interviul pentru TASS, fosta şefă a diplomaţiei de la Viena l-a criticat pe preşedintele francez Emmanuel Macron, a spus că sportivii ruşi nu ar trebui să fie interzişi la competiţii şi a mai declarat că nu vede în prezent rostul unui summit pentru o soluţie de pace pentru Ucraina, din moment ce Kievul nu vrea să dialogheze cu Moscova.

În 2018, ea l-a invitat pe Putin la nunta sa din Alpii austrieci şi a dansat vals cu acesta, atrăgându-şi critici din partea liderilor opoziţiei. După ce a părăsit politica, Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat - post pe care l-a părăsit între timp - şi a devenit o participantă obişnuită la emisiunile RT, postul internaţional de propagandă al Rusiei.

Kneissl este însă doar unul dintre numeroşii oficiali austrieci care au fost apropiaţi de Moscova de-a lungul anilor, poziţia neutră a ţării atrăgând adeseori critici. Legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide şi după ce Kremlinul a lansat invazia la scară largă din Ucraina, anul trecut, Austria rămânând una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.