Fostul ministru de externe al Austriei, Karin Kneissl, care l-a invitat pe Putin la nunta sa, în 2018, şi a dansat cu el, a închiriat o casă într-un sat din Rusia şi spune că îi place la nebunie, relatează POLITICO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine", a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenţia de ştiri a statului rus, TASS.

Fostul ministru de externe austriac, care a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a dansat în 2018 cu Vladimir Putin la nunta sa, se află în prezent în vacanţă în cătunul rusesc Petruşovo, destinaţia despre care a spus miercuri că este mai bună decât Maldive şi Seychelles. "Îmi place să trăiesc aici. Înţeleg această lume, am înţeles-o când eram o copilă", a declarat Kneissl pentru TASS. 

Presa locală a relatat prima dată că Kneissl s-a instalat în regiunea Riazan, la sud-est de Moscova, săptămâna trecută, ajungând acolo la scurt timp după ce a participat la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, desfăşurat în iunie. Miercuri, Kneissl a declarat pentru TASS că nu locuieşte în Petruşovo, dar că a închiriat o "casă mică" acolo.

În timp ce Maldivele sunt renumite pentru plajele sale cu nisip auriu, apele turcoaz strălucitoare şi staţiunile de cinci stele, micul Petruşovo oferă privelişti rurale liniştite - căsuţe pitoreşti, cârduri de găini şi raţe, turme de capre.

În interviul pentru TASS, fosta şefă a diplomaţiei de la Viena l-a criticat pe preşedintele francez Emmanuel Macron, a spus că sportivii ruşi nu ar trebui să fie interzişi la competiţii şi a spus că nu vede în prezent rostul unui summit pentru o soluţie de pace pentru Ucraina, din moment ce Kievul nu vrea să dialogheze cu Moscova.

Kneissl, care în prezent este stabilită în Liban, o ţară devastată de turbulenţe politice şi criză economică, a fost ministru de externe al Austriei din 2017 până în 2019.

În 2018, ea l-a invitat pe Putin la nunta sa din Alpii austrieci şi a dansat vals cu acesta, atrăgând critici din partea liderilor opoziţiei. După ce a părăsit politica, Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat - post pe care l-a părăsit între timp - şi a devenit o participantă obişnuită la emisiunile RT, postul internaţional de propagandă al Rusiei.

Kneissl este doar unul dintre numeroşii oficiali austrieci care au fost apropiaţi de Moscova de-a lungul anilor, poziţia neutră a ţării atrăgând adeseori critici. Legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide şi după ce Kremlinul a lansat invazia la scară largă din Ucraina, anul trecut, Austria rămânând una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia.

CITEȘTE ȘI Cum a devenit Austria fortăreaţa alpină a lui Putin. Pentru Viena, neutralitatea se dovedeşte a fi o afacere bună - analiză POLITICO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.