Paul Manafort, care a servit anul trecut drept manager de campanie al preşedintelui american Donald Trump intenţionează să se înregistreze la Departamentul de Justiţie ca agent străin, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea de lobby a lui Manafort pentru un client străin s-a încheiat înainte să înceapă să lucreze pentru Trump “şi nu a fost desfăşurată în favoarea Guvernului rus”, a declarat purtătorul de cuvânt Jason Maloni într-un comunicat.

“Încă dinainte de alegerile din 2016, Manafort a purtat discuţii cu autorităţile federale privind măsura în care este recomandabil să se înscrie în baza FARA (Legea pentru Înregistrarea Agenţilor Străini – n.r.) pentru o parte din activitatea sa politică”, a explicat Maloni.

“Manafort a primit recent recomandări oficiale din partea autorităţilor şi ia măsurile adecvate în replică la aceste recomandări. Activitatea vizată era cunoscută”, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să dea alte detalii.

Manafort a lucrat pentru partidul politic al lui Viktor Ianukovici, fostul lider ucrainean prorus.

El a demisionat din echipa de campanie a lui Trump în luna august, la câteva zile după ce la Kiev au apărut documente care sugerau că a primit milioane de dolari nedeclaraţi din partea formaţiunii lui Ianukovici.

Associated Press a scris miercuri că a obţinut documente financiare care confirmă că cel puţin 1,2 milioane de dolari au fost primiţi de firma de consultanţă a lui Manafort din SUA în perioada 2007-2009.

“Orice tranzacţii primite de compania mea sunt plăţi legitime pentru activitatea de consultanţă politică oferită. Le-am emis facturi clienţilor mei, iar aceştia au plătit prin transfer bancar, pe care l-am primit printr-o bancă americană”, a declarat Manafort pentru AP.

Legăturile lui Manafort cu Rusia sunt incluse în anchetele desfăşurate de FBI şi de comisiile de informaţii ale Congresului privind interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit informaţiilor publicate de New York Times.

Manafort a negat că ar fi făcut ceva greşit şi s-a declarat dispus să fie audiat de Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor.

Rusia a negat orice interferenţă în scrutin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.