Fostul consilier pentru Securitate Naţională Michael Flynn le-a spus agenţilor FBI, în cursul unei audieri luna trecută, că nu a discutat despre sancţiunile împotriva Rusiei cu ambasadorul Moscovei în SUA, înainte de învestirea în funcţie a preşedintelui Donald Trump, au declarat actuali şi foşti oficiali americani citaţi de Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flynn a fost intervievat pe 24 ianuarie la FBI. El riscă să fie dat în judecată, pentru că minţirea agenţilor federali este o infracţiune, însă orice decizie de a-l pune sub acuzare depinde de Departamentul de Justiţie.

Agenţiile americane de informaţii au interceptat discuţiile telefonice ale lui Flynn cu ambasadorul rus Serghei Kisliak după victoria lui Trump în alegeri. Fostul consilier a fost înregistrat discutând despre sancţiuni, a scris Washington Post anterior, aminteşte Reuters.

Oficiali din autorităţile federale au declarat joi pentru CNN că FBI nu îl va da în judecată, probabil, pe Flynn, dacă nu vor apărea noi informaţii.

Flynn a demisionat luni, după ce presa a scris că nu i-a oferit toate informaţiile vicepreşedintelui Mike Pence în privinţa discuţiilor cu Kisliak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.