Fostul ambasador american în Rusia Michael McFaul spune că ”poate ghici” de ce preşedinţii american Joe Biden şi rus Vladimir Putin nu susţin o conferinţă de presă comună în urma summitului lor la Geneva, miercuri, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima conferinţă de presă a lui Putin cu un preşedinte american - Donald Trump, la Heksinki, în 2018 - ”a fost teribilă pentru interesele naţionale ale Americii”, declară McFaul, care a fost ambasador la Moscova în perioada 2012-2014.

Conferinţa de presă comună de la Helsinki este considerată o ”victorie” a lui Putin, după ce Trump l-a susţinut pe liderul de Kremlin împotriva serviciilor americane de informaţii care-l acuză de amestec în alegerile prezidenţiale americane.

Casa Albă a refuzat o conferinţă de presă comună Biden-Putin în urma summitului de la Geneva, pentru a nu-l promova pe Putin, după ce Biden şi-a îndemnat aliaţii europeni să exercite presiuni asupra acestuia în numeroase dosare.

Putin şi Biden urmează ca, după summit, să susţină, pe rând, conferinţe de presă separate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.