Fostul ambasador american în Rusia Michael McFaul spune că ”poate ghici” de ce preşedinţii american Joe Biden şi rus Vladimir Putin nu susţin o conferinţă de presă comună în urma summitului lor la Geneva, miercuri, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima conferinţă de presă a lui Putin cu un preşedinte american - Donald Trump, la Heksinki, în 2018 - ”a fost teribilă pentru interesele naţionale ale Americii”, declară McFaul, care a fost ambasador la Moscova în perioada 2012-2014.

Conferinţa de presă comună de la Helsinki este considerată o ”victorie” a lui Putin, după ce Trump l-a susţinut pe liderul de Kremlin împotriva serviciilor americane de informaţii care-l acuză de amestec în alegerile prezidenţiale americane.

Casa Albă a refuzat o conferinţă de presă comună Biden-Putin în urma summitului de la Geneva, pentru a nu-l promova pe Putin, după ce Biden şi-a îndemnat aliaţii europeni să exercite presiuni asupra acestuia în numeroase dosare.

Putin şi Biden urmează ca, după summit, să susţină, pe rând, conferinţe de presă separate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.