Fostul premier israelian Naftali Bennett, care a fost o scurtă perioadă mediator, la începutul războiului din Ucraina, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin i-a promis că nu îl va ucide pe Volodimir Zelenski, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bennett s-a întâlnit cu Putin în martie 2022, la Moscova.

Într-un interviu de cinci ore, el a afirmat că l-a întrebat atunci pe Putin dacă intenţionează să îl ucidă pe preşedintele Ucrainei.

“A răspuns: ‘Nu îl voi ucide pe Zelenski’. Atunci i-am spus: ‘Să înţeleg că îmi dai cuvântul că nu îl veii ucide pe Zelenski’. A spus: ‘Nu îl voi ucide pe Zelenski’”, a explicat israelianul.

El a precizat că după discuţia cu Putin l-a sunat pe Zelenski ca să îi spună şi lui ce i-a promis preşedintele rus.

“Ascultă-mă. Tocmai ce am ieşit dintr-o întâlnire. Nu o să te ucidă”. M-a întrebat: “Eşti sigur?”. I-am spus: “Sută la sută nu te va uciide”.

Ca reacţie după dezvăluirile lui Bennett, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a subliniat, într-un mesaj postat pe twitter, că nu poate fi crezut cuvântul lui Putin.

“Nu vă păcăliţi. El este un mincinos. De fiecare dată când a promis că nu face ceva acel lucru a făcut parte din planul său”, a afirmat Kuleba.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.