Trupele ucrainene s-au retras din oraşul estic Avdiivka pentru a evita încercuirea, a declarat şeful armatei Oleksandr Sîrski, marcând cea mai mare schimbare pe front de când forţele ruse au capturat oraşul Bakhmut în mai anul trecut, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, sâmbătă, Sîrski a afirmat că a acţionat pentru „a apăra viaţa şi sănătatea militarilor”, pentru a stabiliza situaţia şi a muta trupele către linii de apărare mai favorabile.

„Soldaţii noştri şi-au îndeplinit cu demnitate datoria militară, au făcut tot posibilul pentru a distruge cele mai bune unităţi militare ruse [şi] au provocat pierderi semnificative inamicului în ceea ce priveşte forţele şi echipament”, a spus el. „Viaţa personalului militar este cea mai mare valoare”

Cu o zi în urmă, comandantul ucrainean responsabil cu forţele din sud-estul ţării a declarat că forţele Kievului s-au retras din unele poziţii din oraş.

„Au fost pregătite noi poziţii şi fortificaţii puternice continuă să fie pregătite, luând în calcul toate scenariile posibile”, a declarat vineri Oleksandr Tarnavski într-o postare pe reţelele de socializare. „Trupele noastre folosesc toate forţele şi mijloacele disponibile pentru a reţine inamicul”, a adăugat el.

Pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani al invaziei pe scară largă a Rusiei, trupele ucrainene sunt sub presiune de-a lungul liniei frontului, cu resursele epuizate şi epuizate şi cu o penurie de obuze de artilerie care a fost exacerbată de blocarea unui pachet major de ajutor din partea SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.