Forţele ucrainene deţin doar 20% din oraşul Svierodoneţk, din estul ţării, cel mai mare oraş asupra căruia Ucraina încă deţine controlul din regiunea Lugansk, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Striuk. Forţele ruse controlează în prezent 60% din oraş, în timp ce restul teritoriului a devenit ”o zonă neutră”, a mai subliniat el, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ruse controlează în prezent 60% din oraş, în timp ce restul teritoriului a devenit ”o zonă neutră”, a declarat Striuk pentru Reuters.

”Procentul de 20% este apărat cu înverşunare de forţele noastre armate. Trupele noastre menţin linii defensive. Se încearcă alungarea trupelor ruse”, a afirmat Oleksandr Striuk.

”Avem speranţa că, în pofida tuturor obstacolelor, vom elibera oraşul şi nu vom permite să fie ocupat complet”, a adăugat el.

Cu toate acestea, există speranţa că forţele ucrainene pot împiedica trupele ruse să preia controlul deplin asupra oraşului, a mai spus oficialul ucrainean.

Striuk a spus că aproximativ 12-13.000 de oameni rămân în oraş, însă întreaga infrastructură critică a fost distrusă, iar accesul în oraş pentru a livra alimente sau alte ajutoare este blocat.

”Trăiesc în condiţii de bombardament constant, iar acum au loc şi lupte de stradă, ceea ce a sporit pericolul care vizează populaţia civilă”, a mai menţionat el.

Nu există informaţii cu privire la câţi oameni au murit în oraş în ultimele zile, a mai spus primarul Sievierodoneţkului.

Guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, Serghii Gaidai, a declarat, miercuri, că Rusia ”controlează în prezent 70% din Severodoneţk”, iar trupele ucrainene ”s-au retras în poziţii mai avantajoase, pregătite dinainte”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.