Forţele ucrainene au efectuat un atac cu rachete asupra unui pod care leagă regiunea ucraineană Herson de Crimeea, au declarat oficiali numiţi de Rusia din ambele regiuni, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Podul Ciongar leagă părţile controlate de Rusia din regiunea Herson de peninsula Crimeea.

Vladimir Saldo, guvernatorul numit de Rusia în Herson, a declarat că podul a fost probabil atacat cu rachete Storm Shadow, care au avariat şoseaua, iar traficul a fost deviat pe o altă rută.

Nu au fost raportate victime deocamdată.

La rândul său, guvernatorul Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat că specialiştii examinează podul pentru a stabili când va putea fi reluat traficul pe pod.

Cunoscut sub numele de "poarta Crimeei", podul Ciongar este unul dintre cele câteva poduri care leagă Crimeea - care a fost anexată de Rusia în 2014 - de partea continentală. Podurile oferă o alternativă la istmul îngust care leagă peninsula de continent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.