Probabil că Rusia şi-a reînnoit eforturile pentru a avansa la sud de oraşul Izium din estul Ucrainei în ultimele 48 de ore, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scopul forţelor ruse este să pătrundă mai adânc în regiunea Doneţk şi de a înconjura oraşul asediat Severodoneţk din nord, a spus el pe Twitter.

Dacă civilii ucraineni blocaţi aici nu acceptă o ofertă de deschidere a unui coridor, probabil ca Rusia va găsi în asta o justificare pentru a nu face distincţie între ei şi orice ţinte militare ucrainene din zonă, a adăugat ministerul.

"Forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene, dar „inamicul suferă pierderi semnificative în unităţile de infanterie ale Gărzii Ruse şi ale forţelor armate ruse. Şi avansează doar folosind avioane de asalt”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzianyk. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.