Ministerul Apărării din Regatul Unit a transmis că forţele ruseşti din Ucraina au făcut ”avansuri terestre minime” pe durata weekend-ului şi, cel mai probabil, nu şi-au atins obiectivele, potrivit thequardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele ruseşti au făcut probabil progrese terestre minime în weekend. Este foarte puţin probabil ca Rusia să-şi fi atins cu succes obiectivele planificate până în prezent”, se arată în raportul Ministerului Apărării din Regatul Unit.  

Ministerul notează că, în ultimele 24 de ore, ”un nivel ridicat de lovituri aeriene şi de artilerie ruseşti au continuat să lovească locuri militare şi civile din oraşele ucrainene”.  

Loviturile recente au vizat Harkov, Nikolaiev şi Cernihiv şi au fost deosebit de grele în Mariupol.

Forţele ucrainene anunţau, duminică dimineaţă, că duc "lupte crâncene" cu trupele ruseşti la Nikolaiev, în sud, şi Cernigău, în nord, a anunţat statul major ucrainean pe Facebook

De asemenea, armata ucraineană a anunţat, duminică dimineaţă, că peste 11.000 de soldaţi ruşi au murit de când Ucraina a fost invadată de Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.