A venit timpul ca trupele americane desfăşurate în Afganistan să fie aduse înapoi acasă, iar Statele Unite urmează să acţioneze împreună cu aliaţii lor în vederea unei retrageri coordonate, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, înaintea unei reuniuni importante la sediul NATO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am atins obiectivele care ne-au fost stabilite. Iar acum a venit timpul să ne aducem forţele acasă. Preşedintele (american Joe) Biden va vorbi despre acest lucru în câteva ore în Statele Unite. Eu sunt aici pentru a acţiona în strânsă colaborare cu aliaţii noştri”, a anunţat Blinken la sosirea la sediul NATO în vederea unei videoconferinţe cu omologii săi şi miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Secretarul de Stat american a anunţat că NATO acţionează în vederea implementării unei faze de tranziţie, relatează Reuters.

Oficiali americani au dezvăluit marţi că preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe retragerea - până la 11 septembrie - a celor 2.500 de militari americani desfăşuraţi în continuare în Afganistan şi să pună astfel capăt implicării Statelor Unite în acest război.

”Sunt aici pentru a acţiona în strânsă colabotare cu aliaţii noştri, cu secretarul general (al NATO Jens Stoltenberg) în baza principiului pe care l-am definit încă de la început: mergem împreună acolo, ne adaptăm împreună şi plecăm împreună”, a anunţat Blinken într-o intervenţie televizată la sediul NATO la Bruxelles.

Miniştrii Apărării şi de Externe ai statelor membre NATO discută miercuri, într-o videoconferinţă, despre planurile lor cu privire la Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.