Forţele de ordine catalane au început sâmbătă, la prânz, operaţiunea de evacuare a unui spaţiu abandonat din Llinars del Vallès (Barcelona), unde începând cu seara de joi avea loc o petrecere de Anul Nou la care se adunaseră peste 200 de persoane din diverse ţări europene, relatează TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de dube ale Mossos d'Esquadra au ajuns la faţa locului şi mai mulţi agenţi au intrat pentru a scoate oamenii. S-au deplasat acolo şi trei comisari şi directorul Mossos.

Unii dintre participanţi au plecat voluntar, în ultimele ore, şi au fost identificaţi şi puşi sub acuzare de către poliţie (pentru participarea la o petrecere ilegală în contextul pandemiei, fără să menţină distanţa fizică şi să folosească măşti), însă mai sunt zeci de tineri care refuză să plece şi protestează faţă de prezenţa forţelor de ordine.

Odată cu pătrunderea Mossos, au existat momente de tensiune între participanţi şi agenţii care i-au înconjurat.

Muzica a fost oprită, după apxorimativ 40 de ore, iar în zonă au ajuns şi un elicopter şi mai multe vehicule.

Iniţial, forţele de ordine au spus că nu vor descinde, pentru a evita incidente grave, apoi au anunţat că o vor face în câteva ore.

Petrecerea a continuat până sâmbătă la prânz, când Mossos au intervenit. Echipajele au avut nevoie de ajutorul unro escavatoare, care să înlăture de pe drumuri unele pietre puse acolo pentru a împiedica accesul.

Poliţia catalană a estimat că evacuarea va avea loc lent.

Petrecerea, care a fost organizată de un grup străin, potrivit primarului din Llinars, a provocat tensiuni şi între departamentul de Sănătate, condus de Alba Vergés, care a cerut evauarea imediată, şi cel de Interne, condus de Miquel Sàmper.

Locuitorii oraşului au reclamat, pe 31 decembrie, în jurul orei 21:00, existenţa evenimentului. Cei peste 200 de participanţi îşi doreau să petreacă aici până pe 4 ianuarie.

Petreceri ilegale de Anul Nou au avut loc în mai multe localităţi din Spania. Potrivit autorităţilor madrilene, în capitală au avut loc 185 de petreceri ilegale în case, două localuri au permis accesul mai multor oameni decât capacitatea permisă.

În Galicia, Ţara Bascilor, Valencia, Andalucia, Ibiza şi Extremadura au fost oprite de asemenea mai multe astfel de evenimente.

Spania a înregistrat până în prezent 1,92 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 50.837 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.