Forţele Aeriene ucrainene anunţă joi că au doborât 29 dintre cele 30 de rachete de croazieră ruseşti lansat într-un nou atac, în noaptea de miercuri spre joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apărarea antiaeriană ”a distrus 29 de rachete de croazieră” şi patru drone ruseşti, anunţă într-un comunicat postat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Atacul cu rachetă a avut loc ”în mai multe valuri” şi ”din diverse direcţii”, precizează ele, relatează CNN.

”În total, 30 de rachete au fost lansate de pe mare, din aer şi de la sol”, precizează în comunicat Forţele Aeriene ucrainene.

”Apărarea antiaeriană a distrus 29 de rachete de croazieră”, adaugă ele.

Ele precizează totodată că au fost doborâte două drone de atac şi două drone de recunoaştere.

Mai multe explozii au avut loc în întreaga Ucraină în noaptea de miercuri spre joi, inclusiv la Kiev, iar apărarea antiaeriană a intrat în acţiune.

Comandamentul Operaţional ucrainean de Sud a anunţat joi că o persoană a fost ucisă, iar alte două rănite, într-un atac rus cu rachetă vizând o instalaţie industrială în portul Odesa (sud).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.