Forţe ruse şi separatiste proruse au intrat sâmbătă în Lîsîceansk, iar ”lupte de stradă” aveau loc în acest oraş care se învecnează cu Sievierodoneţkul, considerate strategice în estul Ucrainei, o zonă aflată pe cale să fie cucerită de către Rusia, anunţă separatişti proruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miliţia populară a republicii populare de la Lugansk şi armata rusă au intrat în oraşul Lîsîceansk”, anunţă într-o postare pe Telegram un reprezentant al separatiştilor proruşi, locotenent-colonelul Andrei Marociko.

”Unele întreprinderi dn oraş au fost deja cucerite. În prezent au loc lupte de stradă”, anunţă el.

Acest anunţ, care nu a putut fi confirmat imedisat în md independent de AFP, are loc după ce forţe ruse şi aliaţii lor separatişti proruşi au câştigat teren, în ultimele zile, în această zonă, un teatru al unor confruntări armate dure, cu artileria, de mai multe săptămâni.

Forţe ucrainene au primit vineri ordinul de a se retrage din oraşul Sievierodoneţk.

Cucerirea acestor două bastioane ar încheia preluarea controlului de către Moscova şi separatişti proruşi a regiunii ucrainene Lugansk, unul dintre teritoriile separatiste proruse din Donbas, şi le-ar permite să înainteze mai uşor către oraşele Sloviansk şi Hramatorsk, situate mai la vest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.