Forţe ucrainene care apără oraşele Lîsîceansk şi Sievierodoneţk sunt pe pucntul de a fi încercuit, după săptămâni de confruntări armate, susţine miercuri, la televiziunea rusă, un reprezentant separatst prorus, locotenent-colonelul Andrei Marociko, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe ucrainene au fost încercuite în satele Hirske şi Zolote, la o zi după cucerirea localităţii Toşkivka, mai susţine Marociko.

Toate aceste localităţi se află la câţiva kilometri de Sivierodoneţk şi Lîsîceansk, vizate de artileria rusă, devastate potrivit autorităţilor ucrainene.

”Foarte curând, grupurile (ucrainene) de la Lîsîceansk şi Sievierodoneţk vor fi încercuite”, declară Andreo Marociko la postul Rossiia 24.

La Zolote şi Hirske ”este vorba despre o încercuire totală a militarilor ucraineni”, subliniază el.

El revendică, de asemenea, ”eliminarea unui grup de mercenari străini”.

”Victoriile şi succesele sunt colosale. În ultimele două zile, s-a realizat o muncă enormă”, dă asigurări acest militar separatist.

Buzunarul rezistenţei de la Lîsîceansk şi Sievierodoneţk este singurul necucerit de către forţe ruse în regiunea ucraineană Lugansk, unde lupte violente de artilerie durează de săptămâni de zile.

Cucerirea acestei zone se află în centrul ofensivei ruse, al cărei obiectiv este cucerirea întregii regiuni ucrainene Donbas.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.