Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care se află în exil la ambasada Ecuadorului din Londra de şase ani, ia în considerare o ofertă de a depune mărturie în faţa Comitetului de Servicii Secrete al Senatului SUA pentru a discuta despre amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, conform avocatului său, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cererea Comitetului confirmă interesul lor în a afla mărturia domnului Assange”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange.

„Comitetul i-a cerut să apară în persoană la o dată şi un loc care să convină ambelor părţi. Luăm în considerare oferta dar trebuie să ne asigurăm că siguranţa domnului Assange este garantată”, a adăugat ea.

Miercuri, WikiLeaks a publicat o scrisoare despre care a precizat că este de la comitet, în care lui Assange i se cere să fie prezent pentru un interviu cu uşile închise.

Assange locuieşte în ambasada Ecuadorului în Marea Britanie de când a primit azil în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de viol şi hărţuire sexuală, acuzaţii care au fost ulterior retrase.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.