Fiul fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden a ameninţat, într-un mesaj audio postat online, că se va răzbuna pe Statele Unite pentru asasinarea tatălui său, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamza ben Laden promite să continue lupta la nivel global a grupării teroriste împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor, într-un discurs de 21 de minute, intitulat "Suntem toţi Osama", potrivit grupului de supraveghere pe Internet a reţelelor teroriste SITE.

"Vom continua să vă lovim şi să vă ţintim în ţara voastră şi în străinătate, ca răspuns la oprimarea voastră a popoarelor din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia şi în restul pământurilor musulmane care nu au supravieţuit oprimării voastre", ameninţă Hamza.

"În ceea ce priveşte răzbunarea naţiunii islamice pentru şeicul Osama, Allah aibă milă de el, nu este vorba despre răzbunarea persoanei lui Osama, ci de răzbunarea pentru cei care apără islamul", afirmă el.

Osama ben Laden a fost ucis în ascunzătoarea sa din Pakistan de către comandouri americane, în noaptea de 1 spre 2 mai 2011, o lovitură extrem de puternică pentru Al-Qaida, care a comis atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Documente confiscate din complexul din Abbottabad în care se ascundea ben Laden, publicate în Statele Unite anul trecut, arată că apropiaţii săi au încercat să-l reunească pe liderul extremist cu Hamza, care era ţinut în arest la domiciliu în Iran.

Hamza, în prezent în vârstă de peste 20 de ani, se afla alături de tatăl său, în Afganistan, înainte de atacurile de la 11 septembrie şi a petrecut o perioadă de timp împreună cu el în Pakistan după ce, în urma invaziei conduse de Statele Unite, mulţi dintre liderii de rang înalt din cadrul Al-Qaida s-au retras în această ţară, potrivit Brookings Institution.

Prezentat de noul lider al grupării Ayman al-Zawahiri într-un mesaj audio anul trecut, Hamza reprezintă o voce tânătă a grupării, ai cărei lideri, în vârstă, depun eforturi să inspire militanţi din întreaga lume, atraşi de gruparea jihadistă Statul Islamic.

"Hamza reprezintă o nouă faţă pentru Al-Qaida, o legătură directă cu fondatorul grupării. El este un inamic articulat şi periculos", avertizează Bruce Riedel de la Brookings.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.