Fiul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a afirmat luni că prin verdictul tribunalului saudit care a condamnat la moarte cinci persoane pentru asasinarea tatălui său s-a făcut dreptate familiei sale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procuratura din Srabia Saudită a anunţat luni că cinci persoane au fost condamnate la moarte şi alte trei la pedepse cu închisoare care totalizează 24 de ani, pentru uciderea lui Khashoggi în consulatul Srabiei Saudite din Istanbul, în octombrie 2018.

”Astăzi ni s-a făcut dreptate, în calitate de copii ai decedatului, cu voia Domnului, Jamal Khashoggi. Ne afirmăm încrederea în sistenul judiciar saudit la toate nivelurile, că a fost corect cu noi şi că s-a făcut dreptate”, a scris pe Twitter fiul jurnalistului, Salah Khashoggi.

Khashoggi, un critic dur al Guvernului saudit, a fost asasinat în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul de către o echipă de agenţi saudiţi.

Potrivit procuraturii saudite, jurnalistul a fost ucis într-o ”operaţiune scăpată de sub control”. Procuratura a acuzat 11 persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, în această operaţiune.

O expertă ONU a conchis că a fost vorba despre o ”execuţie extrajudiciară”.

Raportoarea specială Agnes Callamard a îndemnat la anchetarea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, numit şi ”MBS”, în asasinat.

Prinţul a dezminţit orice implicare, însă a declarat, în octombrie, că în calitate de lider saudit îşi asumă întreaga responsabilitate.

Procesul, care s-a desfăşurat cu uşile închise, nu respectă normele internaţionale, iar autorităţile saudite au ”obstrucţionat o tragere la răspundere adevărată”, a denunţat ONG-ul de apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.