Fiul fostului preşedinte chinez Hu Jintao - scos împotriva voinţei sale din sală la o reuniune politică în 2022 -, Hu Haifeng, în vârstă de 51 de ani, a fost numit într-un post ministerial de rang înalt, anunţă marţi Guvernul chinez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hu Haifeng a fost numit viceministru al Afacerilor Civile, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului chinez al Resurselor Umane.

El este fiul fostului preşedinte chinez Hu Jintao, care a condus China din 2003 şi până în 2013, când a fost înlocuit cu actualul preşedinte Xi Jinping.

Hu Jintao s-a aflat în centrul atenţiei presei la Congresul Partidului Coimunist Chinez (PCC, unic) din octombrie 2022, când Xi Jinping a obţinut - un fapt fără precedent - un al treilea mandat.

SĂNĂTATE FRAGILĂ

Hu Jintao, în vârstă de 81 de ani, cunoscut printr-o sănătate fragilă, era aşezat în acea zi la marea estradă centrală, alături de conductării chinezi, în cursul ceremoniei de încheiere a Congresului PCC, în faţa camerelor de imagini ale presei chineze şi străine.

Angajaţi l-au ridicat de la masă şi l-a escortat afară din sală, în mod vizibil împotriva voinţei sale.

Autorităţile chineze au anunţat uterior că suferea de o problemă de sănătate.

Însă acest episod a condus la apariţia ipotezei că a fost dat afară din ordinul lui Xi Jinping.

Hu Haifeng a urmat până în prezent cariera tipică a unui funcţionar chinez de rang înalt.

Ultimul său post a fost de şef al PPC la Lishui, un oraş mediu situat în bogata provincie de coastă Zhejiang (est).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.