Forţa Interimară a ONU în Liban (FINUL) ”a fost vizată în tiruri ale armatei israeliene în apropiere de Aitaroun, în sudul Libanului” vineri, anunţă ea, precizând că o misiune de patrulare a fost vizată de Tsahal, fără să se înregistreze răniţi, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finul dă asigurări că un vehicul a fost atins şi că niciun militar nu a fost rănit.

”Acest atac împotriva unor trupe de menţinerea păcii, care muncesc din greu în vederea reducerii tensiunilor şi restaurării stabilităţii în sudul Libanului, este profund îngrijorător”, denunţă FINUL.

Forţa ONU subliniază că ”ieri (vineri), şeful misiunii şi comandantul-şef al FINUL, generalul Aroldo Lazaro, i-a îndemnat pe cei care fac schimb de focuri de-a lungul Liniei Albastre să pună capăt acestui ciclu al violenţelor”.

”Le amintin părţilor obligaţiile pe care le au de a proteja forţele de menţinerea păcii”, subliniază într-un comunicat citat de Reuters misiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.