Fiica fostului preşedinte francez Jacques Chirac, Claude Chirac, a fost aleasă consilieră departamentală în departamentul Corrèze, în zona central-sudică a Franţei, în alegerile regionale de duminică, după ce a obţinut peste 70,6% dintre voturile exprimate în cantonul Brive şi i-a înfrânt astfel pe contracandidaţii uniunii de stânga, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Claude Chirac a fost aleasă în cantonul în care mama sa, Bernadette Chirac a fost o aleasă supleantă în 2015.

Tatăl său, fostul preşedinte Jaques Chirac, a fost consilier general în cantonul Meymac din 1968 în 1988.

Claude Chirac, care ”s-a gândit mult” înainte să candideze, şi-a exprimat duminică seara satifacţia faţă de victoria pe care a obţinut-o.

Noua consilieră departamentală a declarat publicaţiei La Montagne că, în urma acestui scrutin, are ”o dorinţă aprigă de a continua”, de a se ”pune în slujba oamenilor” şi de a ”aprofunda legătura” cu aceştia.

Fiica fostului preşedinte francez şi-a evocat părinţii, după victorie.

”Paşii mei la Brive, după paşii alor mei, mi-au permis să înţeleg ralitatea angajamentului lor. Sunt foarte emoţionată, iar valorile pentru care s-au bătut timp de decenii sunt foarte prezente în Corrèze. Sunt valori care mă obligă azi”, declară ea pentru La Montagne.

Claude Chirac a obţinut, în primul tur al alegerilor regionale, 58,42% din voturile exprimate, însă a intrat la balotaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.