România intenţioneze să lanseze luni o licitaţie în vederea achiziţionării unui sistem mobil de apărare de coastă, a declarat vineri ministrul român al Apărării pentru site-ul Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului, Bucureştiul doreşte ”să aibă această nouă capacitate pe coastele Mării Negre drept altă măsură de disuasiune”, a declarat ministrul român al Apărării Mihai Fifor în urma unei întâlniri miercuri, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării  James Mattis

Aceste baterii ar putea să fie instalate pe corvete, pe care Bucureştiul vrea de asemeena să le achiziţioneze, a precizat ministrul, referindu-se la tensiunile create în regiune după anexarea Crimeei de către Rusia.

Politico scrie că Boeing se află între principalele companii care vor să obţină acest contract, estimat la peste 150 de milioane de dolari.

Raytheon a anunţat săptămâna aceasta că armata americană i-a acordat un contract în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari în vederea producerii sistemului integrat de apărare antiaeriană de tip Patriot care urmează să fie instalat în Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.