Femei din întreaga Americă poartă pantaloni, marţi, în ziua alegerilor, în semn de susţinere a candidatei democrate la preşedinţie Hillary Clinton, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multe se inspiră după un grup de pe Facebook care se intitulează "Pantsuit Nation" şi care are peste două milioane de abonaţi.

Unele femei poartă, de asemenea, alb, în memoria sufragetelor albe care au luptat, la începului anilor 1900, pentru dreptul femeilor de a vota.

La Alexandria, în Virginia, Heather O'Beirne Kelly declară că ea poartă pantaloni albi, inspirată de grupul de pe Facebook, şi că a sfătuit şi alte femei să poarte alb la vot.

Newyorkeza Denise Shull a încercat să cumpere pantaloni albi pe Amazon, însă nu a mai găsit vreo pereche.

Ea poartă un costum alb-negru pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Clinton şi care simbolizează faptul că "femeile fac progrese".

Hillary şi Bill Clinton au votat la Chappaqua New York, unde locuiesc.

Clintonii şi-au salutat susţinătorii care aşteptau la coadă, după ce au votat marţi dimineaţa.

Hillary Clinton a declarat că a votat cu "cel mai umil sentiment", "deoarece atât de mulţi oameni contează pe rezultatul acestor alegeri".

Bill Clinton a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să fie soţul preşedintei. El a spus, în glumă, că are "15 ani de experienţă".

Pe de altă parte, pe reţele de socializare au fost postate imagini cu două femei - topless - care protestează în timp ce sunt escortate afară dintr-o secţie de votare, la New York, potrivit postului Fox5.

 

Ele strigau sloganuri, iar una avea un mesaj inscripţionat pe spate.

Incidentul a avut loc marţi dimineaţa, în Circusmscripţia Electorală 59 de la New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.