Imunologul american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în lupta împotriva pandemiei covid-19, se declară ”uşurat” de faptul că nu mai este nevoit să-l contrazică pe Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Institutului Naţional american al Bolilor Infecţioase şi-a reluat apariţiile în sala de presă a Casei Albe, la o zi după învestirea lui Joe Biden.

Foarte prezent în presă de la începutul pandemiei covid-19, Fauci a fost ţinut la distanţă, în ultimele luni, de către administraţia Trump.

”Eu am spus totul întotdeauna, iar asta mi-a creat probleme uneori”, a recunoscut el.

”Unele declaraţii mă puneau într-o poziţie inconfortabilă, pentru că nu aveau la bază ştiinţa”, a declarat joi acest expert, în vârstă de 80 de ani, care se bucură de o mare popularitate în Statele Unite.

Anthony Fauci a precizat că a fost deranjat de susţinerea, în martie, a lui Donald Trump a hidroxiclorochinei, un medeicament folosit împotriva malariei, care s-a dovedit a nu avea vreo eficienţă împotriva noului coronavirus.

”Nu mi-a făcut nicio plăcere să-l contrazic pe preşedintele” Donald Trump, a dat el asigurări.

”Şi nu aveai impresia că te poţi exprima fără să suporţi consecinţe”, mărturiseşte consilierul de rang înalt.

”Ideea de a putea veni aici, de a vorbi despre ceea ce ştim, dovezi, ştiinţă îţi dă un sentiment de eliberare”, a declarat imunologul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.