Liderul Partidului Brexitului Nigel Farage s-a întâlnit marţi cu preşedintele Donald Trump la reşedinţa ambasadorului Statelor Unite la Londra, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Farage a fost fotografiat în timp ce era adus cu maşina, marţi după-amiaza, la Winfield House.

”Întâlnire bună cu preşedintele Trump - el crede cu adevărat în Brexit şi îşi iubeşte vizita la Londra”, a scris el ulterior pe Twitter.

Farage a făcut campanie, timp de ani de zile, în vederea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) şi este unul dintre cei mai mari susţinători britanici ai locatarului Casei Albe, care l-a prezentat drept un prieten.

Partidul Brexitului, pe care Farage l-a înfiinţat recent, a obţinut luna trecută o victorie zdrobitoare în alegerile europene în Regatul Unit, votat de alegători furioşi că regatul nu a părăsit Uniunea.

El critică acordul premierului britanic Theresa May cu UE şi îndeamnă la un Brexit fără acord (”no deal”).

Trump, însă a lăudat marţi felul în care May a gestionat Brexitul, apreciind că a obţinut un acord bun şi că ”probabil” este o negociatoare mai bună ca el, după ce a criticat-o dur, în mai multe rânduri, inclusiv înaintea acestei vizite de stat.

Şeful statului american a reiterat, pe de altă parte, marţi, într-o conferinţă de presă cu May, că Boris Johnson ar fi un premier ”excelent” şi l-a lăudat de asemenea pe ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt.

Johnson şi Hunt candidează împotriva altor zece membri ai formaţiunii la conducerea Partidului Conservator (Tories), în contextul în care Theresa May urmează să demisioneze în mod oficial vineri, din cauză că nu a implementat Brexitul.

Hunt l-a primit pe Trump la aterizarea sa luni pe Aeroportul Stansted, iar presa a scris că Johnson a discutat marţi la telefon cu preşedintele american.

Locatarul Casei Albe a cerut să se întâlnească cu ministrul britanic al Mediului Michael Give, scrie AP.

Trump a declarat marţi că-l cunoaşte şi-l apreciază pe pe Johnson şi crede că ”va face treabă bună”. El a spus de asemenea că-l cunoaşte pe Hunt şi că crede că acesta ”va face o treabă foarte bună”.

Însă ”nu-l cunosc pe Michael” Gove, a spus şeful statului american.

Gove s-a întâlnit cu Trump, pe care l-a intervievat pentru Times of London în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.