Compania Facebook a transmis marţi că a blocat pe reţeaua sa de socializare patru grupări insurgente, „organizaţii periculoase”, ce luptă împotriva armatei din Myanmar, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook a precizat că, începând cu luna august 2018, a eliminat sute de conturi, pagini şi grupuri din cauza legăturilor acestora cu armata din Myanmar sau pentru că dezinformează. 

Această acţiune a venit după ce Facebook a fost criticată că nu face suficiente eforturi pentru a preveni propagarea pe platforma sa a conţinutului violent şi care îndeamnă la ură.

Au fost înlăturate de pe platformă Arakan Army, Myanmar National Democratic Alliance Army, Kachin Independence Army şi Ta’ang National Liberation Army, potrivit anunţului făcut marţi de Facebook.

Compania a adăugat că va elimina şi conturile şi paginile care susţin aceste grupări.

Cele patru grupări nu au semnat acordul de pace al guvernului şi au fost implicate de mai multe ori în ultimii ani în confruntări cu forţele armate. 

Facebook a spus că „există dovezi clare că aceste organizaţii au fost responsabile de atacuri asupra civililor şi că au luat parte la violenţe în Myanmar şi vrem să îi împiedicăm să se folosească de serviciile noastre pentru a spori tensiunile”.

În 2017, armata a început o acţiune în statul Rakhine din Myanmar ca răspuns la atacurile insurgenţilor Rohingya, forţând mai mult de 730.000 de etnici Rohingya să plăece în Bangladesh, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.