Inspectorii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) au intrat marţi în oraşul sirian Douma acolo unde suspectează că a avut loc un atac cu arme chimice, la câteva zile după ce SUA, Marea Britanie şi Franţa au coordonat un atac asupra Siriei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţiile conform cărora inspectorii OPCW au putut intra în Douma provin de la televiziunea de stat siriană.

Franţa a declarat că este foarte probabil ca dovezile privind un atac chimic să dispară înainte ca inspectorii să poată ajungeîn Douma. Siria şi Rusia neagă că ar fi avut loc un atac chimic.

Douma se află sub controlul forţelor guvernamentale după ce ultimii rebeli s-au retras la câteva ore după ce SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat peste 100 de rachete pentru a ataca trei facilităţi pentru dezvoltarea sau depozitarea armelor chimice.

Raidurile aeriene de sâmbătă reprezintă primul atac coordonat al Occidentului împotriva guvernului lui Assad în cadrul războiului civil din Siria care a dus la moartea a peste 500.000 de persoane până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.