Experţi ai agenţiei ONU de supraveghere nucleară au început inspecţia la două locaţii pe care Rusia a afirmat că Ucraina le folosea pentru a dezvolta "bombe murdare", se arată într-un comunicat al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică., anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rusia a afirmat în repetate rânduri că Ucraina conspiră pentru a folosi o "bombă murdară" - un dispozitiv care conţine materiale nucleare alături de explozibili tradiţionali - în ceea ce Moscova spune că ar fi o operaţiune sub steag fals pentru a da vina pe Rusia. 
 
Afirmaţiile au fost respinse de Ucraina, precum şi de aliaţii săi occidentali, inclusiv SUA şi Marea Britanie.  
 
Inspecţiile sunt efectuate în urma unei solicitări scrise din partea Ucrainei ca urmare a afirmaţiilor Moscovei, se arată în declaraţie, adăugând că şeful agenţiei, Rafael Grossi, va prezenta "concluziile sale iniţiale" în cursul acestei săptămâni. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.