Partidul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Slujitorul Poporului, este în frunte, cu 43,9 lasută din voturi, după alegerile legislative anticipate din Ucraina, un rezultat record, conform unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte patru partide ar urma să intre în parlament, depăşind pragul de 5 la sută, conform sondajului realizat de consorţiul “Exit Poll National”. Este vorba de Platforma Opoziţiei (11,5 la sută), Solidaritatea Europeană – al fostului preşedinte Petro Poroşenko, Patria – al fostului premier Iulia Timocenko (7,6 la sută) şi Golos – fondat în mai de vedeta rock Sviatoslav Vakarciuk (6.3 la sută).

După anunţul cu privire la rezultatele exit poll-ului, Volodimir Zelenski a declarat că vrea să invite partidul lui Vakarciuk la negocieri pentru formarea unei coaliţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.