Emisarul chinez pentru Ucraina Li Hui, care se află într-o vizită la Kiev, subliniază joi că nu există nicio soluţie-miracol care să pună capăt Războiului din Ucraina şi îndeamnă atât Kievul, cât şi Moscova, să angajeze negocieri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun panaceu pentru rezolvarea crizei, iar toate părţile trebuie (...) să contruiască o relaţie de încredere reciprocă  şi să creeze condiţii în vederea unei opriri a războiului şi a dialogului”, subliniază Li Hui, citat într-un comunicat emis de către Ministerul chinez de Externe.

Li Hui - care se află în vizită în Ucraina de marţi - a discutat cu ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba.

El este oficialul chinez de cel mai înalt rang care vizitează Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

În discuţiile sale cu oficiali ucraineni, Li Hui a subliniat că China ”va continua să furnizeze o asistenţă Ucrainei în măsura capacităţilor sale”.

Turneul său, menit să promoveze o soluţionare politică a războiului, continuă vineri în Polonia, iar la începutul săptămânii viitoare în Franţa, apoi în Germania şi Rusia.

China, un partener apropiat al Rusiei, nu a condamnat niciodată în mod public invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

Beijingul a propus în februarie un plan în 12 puncte de încetarea a războiului rus, văzut cu scepticism de către Occident.

Preşedintele chinez Xi Jinping a efectuat în martie o vizită la Moscova, în care l-a susţinut în mod simbolicn pe omologul său rus Vladimir Putin împotriva Occidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.